איך לבחור עורכת לספר שלי?

מתחילים לכתוב. היום.

שמי נבו ואני מזמין אותך לסדנת כתיבה ללא עלות.

הסדנה הקרובה תתקיים
ביום שני הקרוב, ה-21 לאפריל
בשעה 19:00 בערב.
להרשמה מהירה לוחצים כאן

תוכן עניינים

איך לבחור עורכת לספר שלי? אז אחרי שהשקעתם את הלב והנשמה בכתיבת הספר שחלמתם עליו, ואתם מוכנים להתקדם עם הוצאת הספר לאור, זהו הזמן לאחד השלבים החשובים בתהליך: מציאת העורך או העורכת הטובים ביותר עבורכם. במאמר זה, אבחן מקרוב את תהליך בחירת איש המקצוע האידיאלי עבור הספר שלכם, שיעזור לכם לשפר את הכתיבה בדיוק במקומות הנכונים, ולשדרג את הספר באופן משמעותי.

זיהוי הצרכים של הספר שלכם

הבנת הדרישות המיוחדות של כתב היד שלכם היא השלב הראשון בתהליך בחירת העורך. לשם כך, הקדישו זמן להערכה ביקורתית של כתב היד, במטרה למצוא נקודות משמעותיות לשיפור. האם חשוב לדייק את מסע הדמויות, קצב העלילה או התפתחות הנרטיב? או שאולי אתם לא בטוחים לגבי הדקדוק והתחביר שלכם? מציאת עורך שמכיר מקרוב את ז'אנר הכתיבה, ויכול לענות על הצרכים המדויקים שלכם, תעזור לכם באופן דרמטי. 

מהו הניסיון של העורך?

כחלק מהתהליך, מומלץ מאוד לדגום את עבודות העריכה הקודמות שלהם, לפני תחילת העבודה המשותפת. בזכות בחינת העבודה שלהם, אתם תוכלו להבין האם הם עומדים ביעדי עריכה ספרותית המדויקים שלכם. כמו כן, קריאת המלצות וסקירות של סופרים ששיתפו פעולה עם העורך, יכולה להציע פרטים חשובים על המקצועיות שלהם, יכולות התקשורת ודרכי העבודה שלהם.

איך לבחור את העורך האידאלי

לאחר שיצרתם את הקשר הראשוני, והגעתם לרשימה מצומצמת של עורכים, הגיע הזמן לבחון כל אחד לעומק, תוך שימוש במספר גורמים חשובים. הנה כמה מהגורמים החשובים ביותר בתהליך זה: 

כישורים וניסיון רלוונטיים

חפשו עורכים בעלי ניסיון קודם בעריכת כתבי יד מאותו ז'אנר או סגנון הכתיבה. ניסיון העורך הוא בהחלט פקטור משמעותי באיכות העבודה שלו, מכיוון שהוא יוכל להציע את הניסיון והידע הקודם שלו, ולהעניק עצות מושכלות יותר עבור כתב היד שלכם. 

שיטות עריכה 

לכל עורך יש מתודולוגיה וסגנון עבודה משלו. בעוד שחלק מהעורכים מתמחים בעריכה לשונית, אחרים יתרכזו בזרימת הכתיבה, בבהירות ובסגנון, או בשיפור מבנה הסיפור, הנרטיב ופיתוח הדמויות שלכם. לכן, בחרו עורך שהכישורים שלו תואמים את סוג העריכה לה אתם זקוקים, על מנת לענות על הצורך המדויק של הספר. חלק מהכותבים מעדיפים לעבוד עם עורך ספרותי ולאחר מכן עם עורך לשוני אחר, אך טיפ הזהב שלי הוא – לעבוד עם עורך אחד, שיעבוד גם על הפן הספרותי (תוכן) וגם על הפן הלשוני (עברית, פיסוק, אחידות ומבנה משפט).איך לבחור עורכת לספר שלי?

יכולת ותקשורת

בעבודה מול עורך ספרותי, קיימת חשיבות מכרעת לאיכות התקשורת ביניכם. לכן, חפשו עורכים שמתקשרים אתכם בצורה נעימה וחיובית, אך יודעים גם להיות ביקורתיים כשצריך. כמו כן, וודאו שהם מקשיבים לכם במהלך העריכה, ודאגו כי הקול הפנימי שלכם לא ייעלם בשל עריכה אגרסיבית מדי (מה שנקרא, אובר-עריכה).

אם ברצונך להתייעץ איתי, לשאול שאלות, או לשתף במסע הכתיבה שלך…
לפניך שלוש דרכים נפלאות:
1. אני מקיים סדנאות כתיבה ללא עלות, ובסוף כל סדנה מתקיים סשן שאלות ותשובות.
נרשמים ומצטרפים אליי חינם בלחיצה כאן.

2. מזמין אותך להירשם לאתגר חמישה ימי הכתיבה (100% מתנה כמובן) – בכל יום אתגר כתיבה חדש אצלך במייל.
3. אני גם מעביר תהליכי ליווי נפלאים עבור כותבים אמיצים. מדי חודש אני בוחר כותב/ת אחד, שיעברו תהליך ליווי אישי בן שלושה חודשים. לבדיקת התאמתך לתהליך הליווי לוחצים כאן.

נ.ב.
בונוס קטן: ניתן להירשם כאן לניוזלטר ולקבל תרגילי כתיבה וטיפים מדי שבוע.

בינתיים, מזמין אותך לצפות בפרק ה-100 החגיגי של הפודקאסט, עם אורח מיוחד:

תיבת ההפתעות לכותבים אמיצים:
ימים
שעות
דקות
שניות

היי, כאן נבו. אני מזמין אותך חינם לסדנת הכתיבה שלי בשידור חי...

סדנה ללא עלות!
יום שני הקרוב, ה-21 לאפריל
בשעה 19:00:

* הסדנה תתקיים בשידור חי דרך האינטרנט.
* הקישור האישי לשידור יישלח במייל מיד לאחר הרשמתך.