כתיבת ספר עיון – איך לגשת לכתיבה עיונית?

מתחילים לכתוב. היום.

שמי נבו ואני מזמין אותך לסדנת כתיבה ללא עלות.

הסדנה הקרובה תתקיים
ביום שני הקרוב, ה-21 לאפריל
בשעה 19:00 בערב.
להרשמה מהירה לוחצים כאן

תוכן עניינים

איך כותבים ספר עיון? ספר עיוני הוא אחד הז'אנרים המורכבים ביותר לכתיבה, בייחוד כשמדובר בספר ביכורים. במקרים רבים, כותבים מתקשים להבין מאיפה להתחיל עם כמות המידע והמשאבים האדירה הזמינים לנו כיום, ואיך למצוא ולארגן את המידע המדויק ביותר עבור הספר. עם זאת, עם הכיוון והמבנה הנכונים, אין ספק כי תוכלו לכתוב ספר עיון ברמה גבוהה, שיוסיף לקוראים תוכן חשוב ומעניין במיוחד. במאמר זה, נבין כיצד לעשות זאת באמצעות הטכניקות החשובות ביותר עבור כתיבת ספר עיון.

בחרו נושא 

כמובן, השלב הראשון בכתיבת ספר עיון מוצלח הוא בחירת הנושא הספציפי שבו הוא יעסוק. על מנת לעשות זאת, חשוב לאתר את הבעיה או את 'נקודת הכאב' שקהל היעד שלכם חווה ולספק פתרון מוצלח. על ידי כך, תוכל למקד את התוכן שתרצו להכניס, ולוודא שהוא מושך עבור קהל הקוראים. מעבר לכך, כמובן, חשוב לבחור נושא שאתם מכירים היטב, ושמעניין ומסקרן עבורכם. זכרו כי אתם תצללו לעומק הנושא במהלך הכתיבה, ולכן חשוב שיהיה במדובר נושא אהוב במיוחד עבורכם.

צרו מבנה 

השלב הבא בתהליך הכתיבה הוא יצירת שלד ומבנה לספר. תהליך זה יסייע לכם לארגן טוב יותר את רעיונות הכתיבה שלכם, כמו גם יעזור לכם לוודא שהספר זורם ומסודר היטב. חשוב מאוד לארגן את החומר של הספר שלכם על ידי חלוקתו לחלקים, פרקים וכותרות משנה. פעולות אלה עזרו לכם למצוא פערים בתוכן, ולהבטיח שהספר מפורט ומקיף מספיק.

בחרו סגנון כתיבה עקבי

אחד החלקים החשובים ביותר בכתיבת ספר עיוני הוא לשמור על עקביות בסגנון הכתיבה. זאת, על מנת לארגן את המידע בצורה המסודרת והנוחה ביותר עבור הקוראים. לכן, מומלץ מאוד לבחור סגנון כתיבה ספציפי ולעקוב אחריו לאורך כל הספר.

התחילו לכתוב

עכשיו כשיש ברשותכם שלד וסגנון מוגדרים, אתם יכולים להתחיל לכתוב את הספר עצמו. במהלך הכתיבה, חשוב מאוד להקפיד לכתוב בסגנון ישיר ומעניין, שיהיה כמה שיותר קל להבנה עבור הקוראים. כדי להבטיח שהכתיבה שלכם תהיה ברורה ועניינית, חשוב לאורך כל הדרך לזכור את המטרה המדויקת של הספר, ואת הנושא שהוא מנסה לפתור.

כתיבת ספר עיון
כתיבת ספר עיון

ערכו בדיקת עובדות וביקורת עמיתים

לאחר סיום הטיוטה הראשונית שלכם, חשוב מאוד לערוך את הכתיבה, ובעיקר לבדוק שוב את העובדות ואת המידע שבספר. אחת הדרכים הטובות ביותר לעשות זאת היא באמצעות ביקורת עמיתים, על ידי קולגה מוסמך, בעל הבנה מעמיקה בנושא הספר העיוני. 

בחרו דרך פרסום

לבסוף, לאחר השלמת תהליך הכתיבה והבדיקות הנחוצות, עליכם לבחור האם להוציא את הספר לאור באופן עצמאי או באמצעות שירותי הוצאה לאור.

אם ברצונך להתייעץ איתי, לשאול שאלות, או לשתף במסע הכתיבה שלך…
לפניך שלוש דרכים נפלאות:
1. אני מקיים סדנאות כתיבה ללא עלות, ובסוף כל סדנה מתקיים סשן שאלות ותשובות.
נרשמים ומצטרפים אליי חינם בלחיצה כאן.

2. מזמין אותך להירשם לאתגר חמישה ימי הכתיבה (100% מתנה כמובן) – בכל יום אתגר כתיבה חדש אצלך במייל.
3. אני גם מעביר תהליכי ליווי נפלאים עבור כותבים אמיצים. מדי חודש אני בוחר כותב/ת אחד, שיעברו תהליך ליווי אישי בן שלושה חודשים. לבדיקת התאמתך לתהליך הליווי לוחצים כאן.

נ.ב.
בונוס קטן: ניתן להירשם כאן לניוזלטר ולקבל תרגילי כתיבה וטיפים מדי שבוע.

בינתיים, מזמין אותך לצפות בפרק ה-100 החגיגי של הפודקאסט, עם אורח מיוחד:

תיבת ההפתעות לכותבים אמיצים:
ימים
שעות
דקות
שניות

היי, כאן נבו. אני מזמין אותך חינם לסדנת הכתיבה שלי בשידור חי...

סדנה ללא עלות!
יום שני הקרוב, ה-21 לאפריל
בשעה 19:00:

* הסדנה תתקיים בשידור חי דרך האינטרנט.
* הקישור האישי לשידור יישלח במייל מיד לאחר הרשמתך.