סדנת כתיבה להתפתחות אישית, היא סדנת כתיבה השונה משאר סדנאות הכתיבה. סדנה זו מיועדת לכותבים המעוניינים להעשיר את עולמם היצירתי, ולהשתחרר ממחסומים ספרותיים. סדנת כתיבה זו, מתבססת על שיטת טיפול רגשית, המתבצעת דרך כתיבה יצירתית. הכתיבה זורמת ואינטואיטיבית והיא מאפשרת לכותבים ריפוי, החלמה וצמיחה. במהלך הסדנה הכותבים עושים עבודה פנימית באמצעות כתיבה יצירתית טיפולית המהווה מרפא לנפש. באמצעות הכתיבה, מעלים הכותבים חוויות מעולמם הפנימי, מתאפשר מרחב של טיהור, וביטוי עולמם הפנימי של הכותבים. עצם הכתיבה מרפאה, משחררת וגורמת לתחושת רווחה והקלה.
להלן רשימה של מגוון סדנאות כתיבה להתפתחות אישית:
ענת מנדל | סדנת כתיבה להתפתחות אישית | "גיבורות של מילים"
ענת מנדל, מאמנת אישית, מנחת סדנאות, כתבה ספר ילדים.
מספר מפגשים: 5
מסע בין המילים שלך לבין עצמך, מסע פנימי של התבוננות וכתיבה.
הסדנה מתאימה לכל מי שרוצה לכתוב ולהשתפר בכתיבה ולהתנסות בכלים של כתיבה יוצרת, ומיועדת למספר מצומצם של משתתפים.
סמינר הקיבוצים | הכשרת מטפלים בביבליותרפיה | תל אביב
מיועד לבעלי תואר ראשון המעוניינים במקצועות הטיפול. הסמינר מציע קורס להכשרת מטפלים בביבליותרפיה, שבמרכזו, ניצבת אומנות המילה, שיוצרת מגוון רחב של טקסט: סיפור, שיר, מחזה, יומן ועוד. המפגש עם המילה הכתובה מאפשר גישה בלתי אמצעית ולא מאיימת אל העולם הפנימי, ואל המרחב הבין אישי. בין הנושאים שיילמדו בקורס: היבטים תרפויטיים של הטקסט ושל הכתיבה, התנסויות בכתיבה, עבודה פרטנית וקבוצתית בביבליותרפיה עם ילדים, מתבגרים ומבוגרים, מיתוסים ואגדות בטיפול, שירה בטיפול, שילוב אמנויות בביבליותרפיה ועוד.
המרכז הרב תחומי ללימודי טראומה | תל אביב
"מילים כדי לומר זאת" – כוחה המרפא של הביבליותרפיה
מנחת הקורס: דפנה שלם, ביבליותרפיסתית, פסיכותרפיסתית ומנחת קבוצות.
מספר מפגשים: 10
מסע מרתק בעקבות כוחה המרפא של המלה הכתובה והנאמרת בעזרת טכניקות מגוונות, ילמדו הסטודנטים כיצד להפוך את רסיסי הטראומה אותה הם סוחבים, לתת מילים לזיכרון הטראומטי המאפיין את השפה ולאפשר תהליך החלמה.
מכללת אורנים | ביבליותרפיה – להנהיג את סיפור חיי | טבעון
ראש התכנית: מיה הוד רן | היקף הלימודים: שנה אקדמית
על התכנית: מטרת הקורס לשלב סדנאות כתיבה במטרה להציג את הסיפור של כל אחד מהמשתתפים בקורס על-ידי כלים ביבליותרפיים. התכנית היא שילוב של עולם הספרות היצירה והטיפול, השלבים השונים בחיים, פסיכולוגיה, דוגמאות מן הספרות, דמויות שעוררו בנו השראה ועוד. לאחר שהסטודנטים עוברים את החוויה בעצמם הם יכולים להעביר ולהעניק טיפול לאחרים.
הקורס מיועד לקהל הרחב, מטפלים, מאמנים, אנשי חינוך.
סיכום
המוסדות הלימודיים, מקיימים בשנים האחרונות, סדנאות, קורסים ולימודים בנושא התפתחות אישית בכתיבה. הצורך באנשי מקצוע ובמטפלים עלה וצמח לאחרונה, וכותבים חשים בצורך ליצור ולכתוב את חייהם ללא פילטרים ובתוך כך לעבור בעצמם תהליך של צמיחה והתפתחות.