כתיבת ספר שואה – תיעוד, מורשת וזיכרון

מתחילים לכתוב. היום.

שמי נבו ואני מזמין אותך לסדנת כתיבה ללא עלות.

הסדנה הקרובה תתקיים
ביום שני הקרוב, ה-21 לאפריל
בשעה 19:00 בערב.
להרשמה מהירה לוחצים כאן

תוכן עניינים

איך לכתוב ספר על השואה? כתיבת ספר על השואה היא משימה הדורשת יראת כבוד עמוקה לקורבנות, מחקר מדוקדק והבנה מעמיקה של ההקשר ההיסטורי. מאמר זה משמש כמדריך מקיף כיצד לגשת לכתיבת ספר על השואה.

בחירת גישה ממוקדת

לפני תחילת תהליך הכתיבה, חיוני לקבוע את המיקוד הספציפי של ספרכם. תוכלו לספק סקירה כללית על השואה או להתרכז בהיבט מסוים, כגון חוויותיהם של ניצולים, תפקיד התעמולה, או נקודות המבט של קהילות שונות, שהושפעו מרצח העם. על ידי הגדרת התפאורה והדמויות, תוכלו להבטיח בהירות וקוהרנטיות לאורך כל ספרכם.

חקר מקורות ראשיים

מקורות ראשוניים הם תיאורים וחומרים ממקור ראשון שנכתבו ותועדו במהלך תקופת השואה. אלה כוללים עדויות ניצולים, יומנים, מכתבים, תצלומים, מסמכים רשמיים וחפצים. עיסוק במקורות ראשוניים מספק קישור ישיר לחוויותיהם של אנשים שחיו בתקופה אפלה זו. בקרו במוזיאונים, בארכיונים ובמוסדות מחקר המתמחים בחקר השואה, כדי לגשת למשאבים יקרי ערך אלה.

התעמקות במקורות משניים

מקורות משניים כוללים ספרים, מאמרים אקדמיים, סרטים תיעודיים וראיונות עם מומחים והיסטוריונים. מקורות אלו מציעים ניתוח, פרשנויות ומידע הקשרי על השואה. צרו קשר עם מגוון רחב של מקורות משניים מכובדים כדי להעמיק את הבנתכם, לספק נקודות מבט שונות ולתמוך בטיעוניכם.

ארגון מבנה הספר

מבנה ושלד ספר מדויק ישפר את הקריאה וההבנה. שקלו לארגן את ספרכם בצורה כרונולוגית, נושאית או באמצעות שילוב של שתי הגישות. צרו מתווה ברור, הכולל פרקים וכותרות משנה עיקריות, תוך הבטחת התקדמות לוגית וקוהרנטיות.

יצירת נרטיב רב עוצמה

כדי לרתק את קוראיכם ולהעביר את היסטוריית ועומק השואה, חיוני ליצור נרטיב משכנע. שזרו יחד עובדות היסטוריות, וסיפורי חיים, לצד כתיבה מתארת, והעבירו את הקוראים לזמן ולמקום שעליו אתם כותבים. השתמשו בטכניקות כתיבה על מנת לעורר רגשות ולטפח אמפתיה.

הצגת מידע מדויק

שמרו על אובייקטיביות ודיוק על ידי הצלבת מקורות מרובים, אימות מידע ובדיקת עובדות. הציגו נקודת מבט מאוזנת הכוללת נקודות מבט וחוויות מגוונות, תוך הימנעות מהטיה או עיוות עובדות היסטוריות.

להעניק כבוד לקורבנות באמצעות חוויות אישיות

שילוב חוויות אישיות ועדויות של ניצולי שואה ועדים מאמת את הנרטיב. הוא מציע לקוראים חיבור עמוק יותר לאירועים ועוזר להבטיח זיכרון הקורבנות. התייחסו לסיפורים האישיים הללו בכבוד רב והבטיחו את דיוקם, באמצעות מחקר ואימות קפדניים.

כתיבת ספר שואה - תיעוד, מורשת וזיכרון

תהליך הכתיבה

כתיבת רומן היסטורי בנושא השואה דורש מסירות, משמעת ותחושת אחריות עמוקה. יישמו אסטרטגיות יעילות כדי לייעל את תהליך כתיבתכם ושמירה על מיקוד.
צרו לוח זמנים לכתיבה המתאים לשגרת חייכם והקדישו זמן ייעודי בכל יום או שבוע במטרה להתקדם עם כתיבת ספרכם. עקביות חיונית לשמירה על המומנטום.

כתיבת פרקים מרתקים

חלקו את ספרכם לפרקים החוקרים היבטים שונים של השואה. לכל פרק, צריכה להיות מטרה ברורה, תוכן מרתק ונרטיב רב עוצמה. התחילו בהקדמה שתמשוך תשומת לב, התקדמו עם תוכן מובנה היטב, וסיימו עם תובנות מעוררות השראה.

עריכה וחידוד כתב היד

ביום שאחרי כתיבת הספר, הקדישו זמן לעריכה ושכתוב כתב היד. שימו לב לדקדוק, איות, פיסוק ובהירות. וודאו שזרימת הכתיבה שלכם מעבירה ביעילות את רעיונותיכם.

אם ברצונך להתייעץ איתי, לשאול שאלות, או לשתף במסע הכתיבה שלך…
לפניך שלוש דרכים נפלאות:
1. אני מקיים סדנאות כתיבה ללא עלות, ובסוף כל סדנה מתקיים סשן שאלות ותשובות.
נרשמים ומצטרפים אליי חינם בלחיצה כאן.

2. מזמין אותך להירשם לאתגר חמישה ימי הכתיבה (100% מתנה כמובן) – בכל יום אתגר כתיבה חדש אצלך במייל.
3. אני גם מעביר תהליכי ליווי נפלאים עבור כותבים אמיצים. מדי חודש אני בוחר כותב/ת אחד, שיעברו תהליך ליווי אישי בן שלושה חודשים. לבדיקת התאמתך לתהליך הליווי לוחצים כאן.

נ.ב.
בונוס קטן: ניתן להירשם כאן לניוזלטר ולקבל תרגילי כתיבה וטיפים מדי שבוע.

בינתיים, מזמין אותך לצפות בפרק ה-100 החגיגי של הפודקאסט, עם אורח מיוחד:

תיבת ההפתעות לכותבים אמיצים:
ימים
שעות
דקות
שניות

היי, כאן נבו. אני מזמין אותך חינם לסדנת הכתיבה שלי בשידור חי...

סדנה ללא עלות!
יום שני הקרוב, ה-21 לאפריל
בשעה 19:00:

* הסדנה תתקיים בשידור חי דרך האינטרנט.
* הקישור האישי לשידור יישלח במייל מיד לאחר הרשמתך.