אם אתם אוהבים לכתוב, וחשים שחיידק הכתיבה דבק בכם, כנראה שזה הזמן לחפש סדנת כתיבה שתתאים לכם. אז, מאיפה מתחילים, ואיך מדליקים את הגפרור שיצית את הלהבה הבוערת?
בין אם אתם כותבים בתחילת הדרך, או כותבים מנוסים, ההשתתפות בסדנת כתיבה עשויה לגרום לכם לתחושת מעורבות, ולעורר בכם עניין מחודש בכתיבה. סדנאות הכתיבה, הן דרך נפלאה ללמוד ולקבל כלים והכשרה מעשית מטובי המורים והסופרים בארץ בפורמטים שונים ומגוונים.
במאמר, ריכזתי עבורכם סדנאות כתיבה בכפר יונה והסביבה:
ביוזמת מפעל הפיס | מחוץ למגירה | סדנאות כתיבה בקהילה | כפר יונה
מבית "סדנאות הבית" מספר מפגשים: 10
בהנחיית: קרן להמן, כותבת, מנחת סדנאות כתיבה.
מה בסדנה: עיצוב דמות, בניית עלילה, דיאלוג, קונפליקט, בחירת קול המספר.
הסדנה מתאימה לכל מי שבוערת בו תשוקת הכתיבה, ומעוניין להכיר את קולו הייחודי. במהלך הסדנה, יפגשו המשתתפים כותבים נוספים. יתרגלו תרגילי כתיבה ויקבלו עליהם משוב.
סדנת כתיבה והלחנת שירים | עוז צויק | כפר יונה
בהנחיית: עוז צויק, מפיק מוזיקלי, מלחין, יוצר וכותב.
מה בסדנה: כיצד להפוך רעיון לשיר, קבלת כלים להפיכת רעיון למציאות. איך להעביר את הסיפור שמאחורי הטקסט, וגם תיאוריה מוזיקלית על קצה המזלג.
סדנת כתיבה | עמק חפר | מושב בארותיים
עם המשוררת עינת לביאד והסופרת נועה גוטר שגיא
סדנה בת 10 מפגשים, כל מפגש אורכו כשעתיים וחצי, במקום פסטורלי בעמק חפר שם יינתן דרור לאדם הכותב הנמצא בכל אחד מאתנו.
מה בסדנה: תרגילי כיתה ותרגילים לבית שעליהם מקבלים משוב מעמיק, לימוד כלים יישומיים וטכניקות, כתיבה מגוונות, שמירה על מסגרת כתיבה שבועית וקבוצתית, חדוות יצירה והנאה מכתיבה.
האקדמיה נתניה – היחידה ללימודי חוץ | סדנת כתיבה יוצרת
הסדנה מיועדת לכותבים מתחילים.
מספר מפגשים: 12
בהנחיית: גלי צבי וייס, סופרת, תסריטאית ועיתונאית ישראלית.
מה בסדנה: סדנה במתכונת חווייתית, הענקת כלים לכתיבת סיפור קצר או רומן, כיצד לזמן מוזה, איך לבנות דמות, קונפליקט, מהו קליימקס בסיפור ועוד.
סדנת כתיבה | סיפורי חיים | נתניה
בהנחיית: ענב שור גלילי, סופרת, תסריטאית ומנחת סדנאות כתיבה
בנוסף נפתחה גם סדנת כתיבה למתחילים גם היא של סדנאות הבית בהנחיית רעות אקשטיין בלום.
סיכום
במאמר שלפניכם, סקרתי סדנאות כתיבה בכפר יונה וסביבתה הקרובה. כפי שוודאי שמתם לב קשת הנושאים הנוגעים לכתיבה מגוונת מאוד וכל אחד יכול למצוא את סדנה המתאימה לכישוריו, ולכיסו, ולממש את יכולותיו ואת הסגנון שלו. אז אם אתם כותבי פרוזה בראשית הדרך, משוררים, או תסריטאים וחשים צורך בזריקת ריענון, הגיעה העת לחפש סדנה בשבילכם, ולהתקדם במעלה הדרך להגשמת חלומכם להיות כותבים או משוררים מפורסמים.