שימוש בתכנית תוכן מסודרת כשאנחנו כותבים ספר, עוסק בסדר הפעולות שאנחנו קובעים מראש ועלינו לבצע מדי יום, שבוע, חודש או שנה – על מנת ליצור רצף פרסומים שיניע את קהילת הקוראים שלנו לפעולה.
לפניכם היתרונות הברורים ביצירת תכנית תוכן מסודרת כשאנחנו כותבים ספר:
1. מחויבות לתהליך:
אנחנו לא מפרסמים 'מתי שמתחשק לנו' לפי כיוון הרוח, אלא יודעים באופן מפורט מתי הפוסט הבא שלנו יפורסם, ומה הם היתרונות בפרסום ביום הספציפי שנבחר. מדובר במסע של ניסוי וטעייה, ותכנית התוכן עשויה להשתנות מפעם לפעם לפי תגובות הקהילה והצלחת הפרסומים.
לכן, על אף שתכנית התוכן כתובה מראש – חשוב לגלות גמישות משבוע לשבוע ולהיות ערים למעורבות הקהל בפרסומים. השיעור החשוב ביותר שתלמדו ברשתות החברתיות, הוא לא להניח הנחות יסוד, בייחוד לא כשאתם נמצאים בתהליך יצירה וכותבים ספר.
2. אפקטיביות מוגברת:
לא ייקח זמן רב עד שתזהו שברגע שנתרגל לעבוד באופן קבוע עקב בצד אגודל מול תכנית תוכן שבועית, האפקטיביות שלנו תעלה פלאים. אתם תכתבו את הפוסטים הבאים כמו שעון וביתר קלות, מכיוון שתהיו מתורגלים ותחיו בתחושת עשייה והתקדמות, המסרים שלכם יהיו חדים וברורים יותר, והקהילה תגלה מעורבות מוגברת וגם בזכות כך תפרגן לכם יותר.
3. היכרות עם הפלטפורמה:
זה נכון שלכל פלטפורמה יש את החוקים שלה, אך בסוף היום מדובר בתאוריות. רק הניסיון האישי יגלה לכם מתי הזמן הנכון לפרסם בכל פלטפורמה. חלק מהאנשים יגדירו את ימי שישי בתור היום החזק בשבוע ועבור חלקם ימי שישי חלשים להפליא. תנו לניסיון להוביל אתכם ולהגדיר את הפעולות הבאות שלכם.
במידה ואין לכם ניסיון – המצב שלכם מעולה, בהמשך מצורפת תכנית תוכן לדוגמה.
המלצת הזהב שלי: כשאנחנו כותבים ספר, לא מומלץ לבנות תכנית תוכן לפני שנבין במדויק מי קהל הקוראים שלנו, מהסיבה הפשוטה שלכל קהל יש סט הרגלים שונה ברשתות החברתיות.
במידה והדבר אפשרי, כדאי להתייעץ עם אנשי מקצוע מתחום העיסוק שלכם, במטרה להבין מהניסיון האישי שלהם, מה הפעולות שעבדו עבורם ברשתות החברתיות.
ורגע לפני שנוכל לבנות תכנית תוכן מסודרת כשאנחנו כותבים ספר, עלינו להבין מה כוחנו הדיגיטלי, בעזרת מיפוי הנכסים הדיגיטליים שברשותנו. לפניכם הפלטפורמות הדיגיטליות שעלינו לבחון מקרוב:
- חשבון פייסבוק אישי – כמה חברים יש לי? כמה פוסטים אני מפרסם מדי שבוע?
- חשבון אינסטגרם – כמה עוקבים יש לי? אחרי כמה אנשים אני עוקב? כמה פוסטים אני מעלה מדי שבוע? מהי רמת המעורבות (Engagement) בכל פוסט? האם אני מפרסם סטורי (Story) מדי שבוע?
- עמוד פייסבוק עסקי – האם אני מנהל עמוד פייסבוק עסקי?
במידה ולא, לבחון את האפשרות האם עליי להקים דף פייסבוק עסקי עבור המיזם או היצירה שלנו.
במידה וכן, כמה פוסטים אני מפרסם מדי שבוע בדף העסקי?
כמה אנשים נחשפים לכל פוסט שאני מפרסם? (לעומת פרופיל הפייסבוק האישי שלנו, כאשר אנחנו מנהלים דף עסקי בפייסבוק הפלטפורמה מאפשרת לנו לגלות כמה אנשים נחשפו לכל פוסט שלנו) - וואטסאפ – האם אני מנהל קבוצות וואטסאפ בעלות ערך, והאם אוכל להפיץ דרכן את הבשורה שלי לקהל הקוראים שלי?
- מיילים – האם יש ברשותי רשימת תפוצה או כתובות מייל של הקהילה שלי?
לדוגמה: רשימת לקוחות אשר רכשו מוצרים שלי בעבר, קהל שנחשף ליצירות קודמות שלי, מנויים לרשימת הניוזלטר (תפוצה) שלי ועוד.
לסיכום, שלב בניית תכנית תוכן כשאנחנו כותבים ספר או נמצאים רגע לפני שלב הכתיבה, הוא הכרחי בהחלט ונחוץ עבור כל יוצר, כותב וסופר בכל שלבי התהליך.