תוכן עניינים
האם כל אחד יכול לכתוב? כיום, מספרם של הסופרים הצעירים הוא תופעה שכיחה ונפוצה. בעבר, מקצוע הכתיבה היה נחלתם של כותבים מבוגרים יותר. מאמר זה עוסק בסופרים שכתבו את ספר הביכורים שלהם בגיל מבוגר יחסית, אחרי שחצו את גיל 40-45, ומשם הקריירה שלהם כסופרים המריאה ונסקה בצורה מעוררת השראה.
מהי הסיבה לכך שמספרם של הסופרים והמשוררים הצעירים, המוציאים לאור ספר ביכורים, מזה של הסופרים הנמצאים באמצע חייהם ומוציאים ספר ביכורים? האם הם יותר יצירתיים? האם הם מעיזים וחצופים יותר? בעלי דרייב חזק יותר, בעלי כישרון כתיבה, או שמדובר ביד המקרה? נקודה למחשבה.
מארק טוויין
ספרו הראשון של מארק טוויין יצא לאור רק בגיל 41. טוויין היה סופר אמריקאי והומוריסט. יצירותיו נודעו בכתיבה קומית, הומור ציני, סאטירה חברתית חריפה, ותיאור ריאליסטי של מקומות ושפה. יצירותיו הביעו התנגדות לצביעות ולדיכוי.הרפתקאותיו של תום סויר, 1876 – תום סויר הוא נער פרחח, עצלן ופורק כל עול, החי בעיירה קטנה בדרום ארצות הברית, בתקופה שטרם ביטול העבדות. כל מטרתו היא התחמקות מבית הספר, ממטלות ועונשים, התנהגותו משגעת את דודתו פולי שאימצה את תום היתום. יחד עם שני חבריו, האקלברי פין וג'ון הארפר, הוא עובר הרפתקאות רבות. תום הוא ילד חכם מאוד, בעל חוש הומור ואלוף מעשי הקונדס. ספרים נוספים שכתב מרק טוויין: "האקלברי פין", "בן המלך והעני". "הומור הוא הברכה הגדולה ביותר של המין האנושי, כנגד מתקפה של צחוק, שום דבר לא יכול לעמוד." – מרק טוויין.הנרי מילר
סופר אמריקאי, נודע בסגנון כתיבה מיוחד ששילב סיפורת בדיונית, לצד אוטוביוגרפיה וביקורת חברתית, ניתוח דמויות, כתיבה פילוסופית, אסוציאציה סוריאליסטית, פסיכואנליזה וזרם תודעה. ספרו הראשון של מילר, "חוג הסרטן", יצא לאור בשנת 1934, כשמילר היה כבר בן 44. רומן זה של הנרי מילר, נודע לשמצה בשל המיניות הבוטה שלו. הוא יצא לאור בפריז, בזמן שבארצות הברית נאסרה הפצתו. בשנת 1964 הוכרז שהספר אינו פורנוגרפיה וכיום נחשב ליצירה ספרותית חשובה. "דמיון הוא קולה של ההעזה" – הנרי מילר.ג'ון רונלד רעואל טולקין
היה מפקד מסדר האמפריה הבריטית, חבר האגודה הממלכתית לספרות, סופר, משורר, בלשן ואקדמאי אנגלי. שימש כפרופסור ללשון אנגלית עתיקה ופרופסור לאנגלית מודרנית באוקספורד. טולקין כתב את הספר "ההוביט" כשהיה מורה, בגיל 45. למרות שההוביט הוא סיפור אגדה, הוא רומן מתוחכם ומסובך. אשר מכיל שמות ומושגים רבים מן המיתולוגיה הנורדית, הרומן עוסק במסעו של ההוביט בילבו באגינס, יחד עם חבורת הוביטים, במטרה לשחרר את ממלכתם מאחיזתו של הדרקון סמאוג. ההוביטים הם יצורים קטנים שגובהם כמחצית מגובה האדם הממוצע. הם בעלי זקן, וכמו כן, יש להם נטייה לכרס עגלגלה וחיבה לבגדים צבעוניים. הם אינם נועלים נעליים ונוהגים לצחוק צחוק עמוק ועשיר. עוד ספרים של טולקין: שר הטבעות, מפלת גונדולין, ברן ולותיין, ילדי הורין. "לא כל נודד בדרכים תאבד דרכו" – ג.ר.ר. טולקין.