תחרויות כתיבה לילדים ונוער – תחרותיות היא חלק מחיינו. לפעמים אנחנו מנצחים ופעמים אחרות מפסידים. לכן חשוב שילדים כבר מגיל צעיר ייקחו חלק באירועים ובפעילויות בהן הם עשויים לנצח או עלולים להפסיד. תחושת הניצחון תחזק אותם ואת ביטחונם העצמי אך גם תחושת ההפסד הצורב והצורך לתקן ולשפר יבנו וילמדו את הילד כיצד להפסיד, לצמוח ולגדול מן ההפסד. תחרויות הכתיבה הן במה לצמיחה ולמידה, מקום דרכו ניתן להיחשף ברמה ארצית ואפילו יותר מכך.
במאמר זה אציג בפניכם מספר תחרויות לילדים לנוער:
תחרות הכתיבה הארצית לילדים ע"ש ריקה ברקוביץ
התחרות מיועדת לתלמידי בית הספר היסודיים בישראל הלומדים בכיתות ג'-ו', התחרות בניהולו של הסופר אלירן דיין, וצוות השיפוט יכלול כתמיד סופרים, משוררים ואנשי חינוך.
בשנה זו, יזכו בתחרות 76 ילדים כמספר שנותיה של מדינת ישראל.
בית אבי חי תחרות כתיבה לילדים | ירושלים
בית אבי חי וכארמל (הסופרת מאירה ברנע גולדברג).
מזמינים אתכם לגלות אוצרות אבודים – ילדים וילדות בכיתות ג'-ו', שילחו אלינו שיר או סיפור קצר על אוצר. הסיפורים אשר ייבחרו יזכו בפרסים. וכמו כן יתפרסמו במגזין "אדם צעיר" ובאתר שלנו.
תחרות כתיבה לזכרו של ינאי קמינקא ז"ל שנפל בקרב להגנת הארץ בשבעה באוקטובר 2023.
תחרות כתיבה לילדים ונוער מטעם קבוצת המכון החינוכי הישראלי ע"ש יאנוש קורצ'אק
התחרות מתקיימת בשלושה מסלולים במקביל, לפי חלוקה לקבוצות גיל:
קבוצה ראשונה – כיתות ד'-ו', קבוצה שניה – ז'-ט', קבוצה שלישית – י'-יב, אפשר לשלוח יצירות השפה העברית ובשפה הערבית.
מה לשלוח? שלחו אלינו סיפור עד 1500 מילים. הנושא: דמוקרטיה
התחרות נושאת פרסים.
תחרות הכתיבה לנוער של הספרייה הלאומית | קריית הממשלה, ירושלים
התחרות מיועדת לבני הנוער תלמידות ותלמידים בכיתות ז'-יב', המתבקשים להגיש שיר או סיפור קצר שהנושא שלו מוגדר. (ניתן להגיש יצירה שאורכה עד 500 מילים). מזה ארבע שנים הספרייה הלאומית מקיימת את התחרות ומזמינה את התלמידים והתלמידות להשתתף ולכתוב בהשראת תצלומים וגלויות מאוספי הספרייה, התחרות נושאת פרסים כספיים.
תחרות הכתיבה השנתית לנוער – בית עגנון | ירושלים
תחרות כתיבה שנתית אשר מטרתה לקרב את הנוער ליצירותיו של עגנון. הרעיון הוא שהנערים והנערות יקבלו השראה מכתביו של עגנון וישלבו את השפה, האווירה והניחוחות בעולמם האישי.
הנערים מתבקשים לשלוח יצירה בת עד 500 מילים בעקבות סיפור של עגנון.
סיכום
ילדים ונוער, כמונו המבוגרים, לומדים להתמודד עם ניצחון והפסד. כאשר אנחנו מתמודדים בתחרות כלשהי עלינו לקחת בחשבון שאנו או ילדינו עשויים או עלולים לנצח מצד אחד אבל מצד שני אנו עלולים גם לצאת מפסידים. בכל מקרה עלינו להסתכל על חצי הכוס המלאה, אם ניצחנו, הרי שדרכנו אל הפסגה סלולה, ואם נחלנו הפסד וכישלון, הכול לטובה, אין כמו ההפסד ללמדנו איך צומחים ומתפתחים ממנו.