תוכן עניינים
תהליך כתיבת ספר שירה הוא מסע מרתק של חיבור בין מילים לרגש. יצירה אינדיבידואלית של הכותב, עולם שלם המתכנס אל רגע אחד של השראה, המגיעה מעמקי הלב. אני יכול לדמות את השירה אל הדם הזורם בוורידים, שורה אחר שורה של אנרגיה פועמת המחייה את הגוף. הנפש הרוצה להביע את עולמה הפנימי, כל תזוזה בה, כל תשוקה אשר מעוררת אותה. אין דבר מדויק מיקום שלם הנכתב במילים.
חשוב לציין, שאני מעביר תהליכי ליווי כתיבה גם לספרי שירה.
רגע אחד לפני שאתם ניגשים לכתיבה, הכנתי עבורכם ארבעה טיפים הכרחיים לכתיבת ספר שירה:
שימוש באמצעים אמנותיים:
בשונה משאר סגנונות הכתיבה, כתיבת ספר שירה הוא בעל מבנה ייחודי, המורכב משלל אמצעים אמנותיים אשר נותנים את שפת הכתיבה הייחודית שלו.
לפני שמתחילים לכתוב ספר שירה, חשוב להבין מהן הטכניקות הנכונות ואיך להשתמש בהן במהלך הכתיבה. לדוגמה: דימוי, מטפורה, האנשה, מבני שירה, פואמה ועוד.
אך אל דאגה, הדבר לא מסובך כפי שהוא נשמע. חשוב לזכור שגם אם יש מבנה מסוים המייחד את הכתיבה, עדיין קיים בה המון חופש. לכן, שימוש באמצעים אמנותיים וטכניקות נכונות, הוא חלק בלתי נפרד ממה שהופך שירה לשירה.
רשימת נושאי כתיבה:
בתור כותבים, העולם סביבכם הוא ההשראה הטובה ביותר, גירוי מתמיד של הדמיון, יצירה בלתי פוסקת המתהווה בראש וברגש. אך כפי שתיארתם לעצמכם, לעתים המילים לא מגיעות בקלות, ואתם מסתובבים בעולם בתחושה שכבר כתבתם על כל מה שאתם יודעים ומכירים.
במיוחד עבור רגעים כאלה, רגע לפני שאתם ניגשים לכתיבת ספר שירה, נכין לעצמנו רשימת נושאי כתיבה של עד עשרים מילים, בכל נושא אשר עולה בראשכם.
מטרת הרשימה היא לסייע לכם כשאתם מרגישים תקועים, או אם נקלעתם לתחושה שלא נותר לכם עוד על מה לכתוב.
כתיבה אינטואיטיבית:
ודאי לא פעם קרה לכם שהתיישבתם לכתוב, והראש היה עמוס במחשבות שלא מאפשרות להתרכז.
לכן, רגע לפני שאתם ניגשים לכתיבת ספר שירה, פתחו לכם דף במחברת, אחזו בעט ותתחילו לכתוב את כל העולה על רוחכם. בלי לחשוב מה מטרת הכתיבה, או מבלי לתכנן. התרגיל יעזור לכם לשחרר את הראש, יחבר אתכם אל הרגש שגוער בתוככם, ואף יעזור למקד את הרגשות. בדיוק כמו מדיטציה טובה.
זכרו, גם אם הכתיבה האינטואיטיבית לא באה בטבעיות, הכל בסדר. כמו כל דבר בחיים, גם כאן דרוש תרגול.
כתיבת ספר שירה, חיבור לרגש:
תהליך כתיבת ספר שירה הוא מסע המחבר אל נבכי הנשמה, לכל מילה משמעות רבה, והיא מציפה אצלכם (וגם אצל הקורא) רגש מסוים. מעבר לפרקטיות של הכתיבה, אנחנו רוצים לשים דגש נוסף סביב הרגש.
לפני שאתם מנסים לכתוב או להעביר רגש מסוים, נסו להתחבר אליו. הכירו את הרגשות שלכם מקרוב, נסו להזדהות איתם, ורק לאחר מכן, תרגמו אותם אל הכתב.
ככל שתכירו את עצמכם טוב יותר, כך תצליחו לבחור את המילים המדויקות היוצרות את עולם הכתיבה שלכם.
לסיכום, תהליך כתיבת ספר שירה הוא בחירה אמיתית וכנה, להוציא החוצה את עולמכם הפנימי.
אל תחששו להביע את עצמכם, התחברו לכל מה שמניע אתכם, הקשיבו לעצמכם ותנו למילים להדריך אתכם. אפשרו לעצמכם להיפתח, תחוו את עצמכם דרך הכתיבה.
זכרו, אתם אלה שמכתיבים את הדרך, אתם היוצרים. וכל מה שמניע אתכם הוא הדבר המדויק עבורכם. אני מאחל לכם מסע נפלא.
סדנת הכתיבה של נבו רוזי:
כמה חלמת על הטקסטים שלך, תקופה כל כך ארוכה שהם בוערים בתוכך ואיכשהו זה אף פעם לא הזמן הנכון. אבל דווקא עכשיו, כשהעולם משתנה בקצב מסחרר זה בדיוק הזמן שלך לנצל את הרגע, ולהגשים את החלום שלך בכל הכוח.
בתוך 60 דקות אלמד אותך את השיטה שלי לכתיבה אפקטיבית ונכונה, שיטה שתספק לך בהירות והכוונה לכתוב את הספר עליו חלמת.
לפרטים נוספים בנוגע לסדנאות הכתיבה שיזניקו את ההגשמה האישית שלך!
מה לומדים בסדנת הכתיבה של נבו?
– מהם 4 השלבים ההכרחיים בתהליך כתיבת ספר
– איך מילה אחת יכולה להפוך לסיפור שלם
– כיצד לגלות מי קהל הקוראים שלי
– היכן נמצאים הרעיונות הטובות ביותר
– איך לגעת באנשים דרך מילים
– מה הם הסודות הכמוסים של מחברי רבי המכר
– איך ליצור דד-ליין ריאלי ולעמוד בו בגבורה