כתיבה רפלקטיבית – כיצד לשלב אותה בשגרה שלנו?

מתחילים לכתוב. היום.

שמי נבו ואני מזמין אותך לסדנת כתיבה ללא עלות.

הסדנה הקרובה תתקיים
ביום שני הקרוב, ה-21 לאפריל
בשעה 19:00 בערב.
להרשמה מהירה לוחצים כאן

תוכן עניינים

כתיבה רפלקטיבית – מה זה אומר? כל כותב וכותבת שעוסקים בכתיבה יוצרת, יכולים להפיק תועלת רבה מביצוע רפלקציה על חוויות הכתיבה, אשר עשויה להיות טכניקה יעילה מאוד להתפתחות אישית ולשיפור הכתיבה. היזכרות בחוויות כתיבה מהעבר בצורה מתוכננת ושיטתית, דרך כתיבה רפלקטיבית, יכולה לעזור לכם לחשוב מחדש על תהליך הכתיבה הנוכחי שלכם, כמו גם ללמוד לקחים מהעבר. היא תאפשר לכם להיות מודעים הרבה יותר לכתיבה ולסיפור שלכם בכל זמן נתון, ולהרהר על הרציונל מאחורי קבלת ההחלטות בבניית הסיפור ובבחירת המילים.

מהי כתיבה רפלקטיבית?

כתיבה רפלקטיבית מזמינה את הכותב לצלול עמוק אל חוויות העבר שלו, ולנסות להבין כיצד הן השפיעו עליו ועל תפיסת עולמו. רפלקציה שכזו היא כלי יעיל לשיפור מלאכת הכתיבה, משום שמציאת דפוסים בתהליכי הכתיבה והחשיבה שלכם, תאפשר לקבל החלטות מודעות ומדויקות יותר במהלך הכתיבה. כמו כן, באמצעות הכתיבה הרפלקטיבית, תוכלו להתבונן פנימה, למצוא נושאים מתאימים יותר לכתיבה שלכם ולהבין יותר לעומק את התחומים שעליכם לשפר.

כתיבה רפלקטיבית

איך לשלב כתיבה רפלקטיבית בשגרת הכתיבה שלכם?

הגדירו זמן ספציפי להרהור: כדי לאפשר לעצמכם לשקף באופן מלא את חוויות הכתיבה שלכם, חשוב לקחת זמן ומרחב. לכן, מומלץ מאוד להגדיר זמן קבוע שבו תשבו ותצללו לכתיבה, על מנת להגיע לתוצאות הטובות ביותר.
השתמשו בשאלות מנחות: שאלות מנחות הן דרך נהדרת לכוון את הרפלקציה שלכם ולחשוב על רעיונות ונושאים חדשים לכתיבה. הנה כמה דוגמאות לשאלות רלוונטיות:

  • באילו מכשולים נתקלתי בכתיבה השבוע, וכיצד צלחתי אותם?
  • אילו הבנות חדשות לגבי תהליך הכתיבה שלי השגתי השבוע?
  • מה הייתי רוצה להשיג באמצעות הכתיבה שלי, ואילו אמצעים אוכל לנקוט כדי להגיע לשם?

היו כנים עם עצמכם: כשחושבים לאחור על חוויות הכתיבה שלכם, חשוב מאוד לשמור על כנות וביקורתיות. לכן, הרגישו בנוח לגשת אל הרפלקציה עם ראש פתוח, והיו כנים עם עצמכם לגבי החוזקות, החולשות והמסקנות הכלליות שעלו בזמן הרפלקציה.

נסו כתיבה רפלקטיבית בפורמטים שונים: קיים מגוון גדול של דרכים לבצע כתיבה רפלקטיבית, כמו יומן, כתיבה חופשית ואפילו מפות חשיבה. לכן, חשוב לנסות פורמטים שונים, על מנת למצוא את הדרך הטובה ביותר עבורכם. כמו כן, זכרו כי לא כל הדרכים מתאימות לכולם, ובמידה שהדרך הראשונה שניסיתם לא הניבה תוצאות טובות, המשיכו לנסות ובחנו טכניקות כתיבה אחרות. 

לסיכום, כתיבה רפלקטיבית היא דרך נהדרת לקחת את הכתיבה היוצרת שלכם כמה צעדים קדימה. היא תאפשר לכם ללמוד יותר על תהליך הכתיבה שלכם, למצוא תחומים ונקודות לשיפור, ולהפוך לכותבים ובני אדם טובים יותר. לכן, אם אתם מחפשים שיטות שונות להשתפר בתהליך הכתיבה שלכם, מומלץ מאוד לאמץ את הכתיבה הרפלקטיבית כדרך פעולה אפשרית בעולמות היצירה.

אם ברצונך להתייעץ איתי, לשאול שאלות, או לשתף במסע הכתיבה שלך…
לפניך שלוש דרכים נפלאות:
1. אני מקיים סדנאות כתיבה ללא עלות, ובסוף כל סדנה מתקיים סשן שאלות ותשובות.
נרשמים ומצטרפים אליי חינם בלחיצה כאן.

2. מזמין אותך להירשם לאתגר חמישה ימי הכתיבה (100% מתנה כמובן) – בכל יום אתגר כתיבה חדש אצלך במייל.
3. אני גם מעביר תהליכי ליווי נפלאים עבור כותבים אמיצים. מדי חודש אני בוחר כותב/ת אחד, שיעברו תהליך ליווי אישי בן שלושה חודשים. לבדיקת התאמתך לתהליך הליווי לוחצים כאן.

נ.ב.
בונוס קטן: ניתן להירשם כאן לניוזלטר ולקבל תרגילי כתיבה וטיפים מדי שבוע.

בינתיים, מזמין אותך לצפות בפרק ה-100 החגיגי של הפודקאסט, עם אורח מיוחד:

תיבת ההפתעות לכותבים אמיצים:
ימים
שעות
דקות
שניות

היי, כאן נבו. אני מזמין אותך חינם לסדנת הכתיבה שלי בשידור חי...

סדנה ללא עלות!
יום שני הקרוב, ה-21 לאפריל
בשעה 19:00:

* הסדנה תתקיים בשידור חי דרך האינטרנט.
* הקישור האישי לשידור יישלח במייל מיד לאחר הרשמתך.